Eleonora Vlahović

diplomirani psiholog

Školski psiholog sa tri decenije iskustva. Radila kao nastavnik psihologije u Pedagoškoj akademiji i u nekoliko srednjih škola, stručni saradnik-školski psiholog u Saobraćajno tehničkoj školi u Zemunu.

Bila je savetnik ministra u Ministarstvu prosvete na poslovima stručnog usavršavanja nastavnika i savetnik-koordinator Republičkog Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Radila kao rukovodilac Sektora za društveno-humanističke i umetničke predmete u Centru za razvoj programa i udžbenika, i rukovodilac Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Učestvovala je u pripremi mnogih dokumenata koji uređuju oblast obrazovanja, posebno onih koji se odnose na rad psihologa i nastavne programe psihologije u srednjim školama. Od diplomiranja je aktivna u radu Društva psihologa Srbije. Bila je predsednik Republičke sekcije nastavnika psihologije i Republičke sekcije stručnih saradnika srednje škole. U dva mandata bila je član Upravnog odbora Centra za primenjenu psihologiju.

Učestvovala je u različitim projektima i objavila više knjiga i članaka koji su uglavnom iz oblasti preventivnog rada sa mladima.

U Vivusmed bavi se profesionalnom orijentacijom.

Eleonora Vlahović